Juli 2022

Premiär | Pippi på cirkus

Den 12 juli var det premiär av föreställningen PIPPI PÅ CIRKUS på Cirkus Arena i Stockholm. Jag gör rollen som Pippi och föreställningen har fått många fina recensioner.

”Ida Breimo är både avslappnad och energisk i titelrollen…” – DN

”Utan en karismatisk Pippi skulle förstås inte föreställningen fungera. Men Ida Breimo är självklar i rollen. Kaxig och sjunger bra.” – Aftonbladet

”Ida Breimo är en otvunget självklar Pippi.” – SvD

”…men alla är inte lika bra på att sjunga som mångkunniga Ida Breimo.” – Expressen

Biljetter går att boka HÄR

pippi

Juni 2022

Skivsläpp | Pippi på cirkus

Den 17 juni släpps albumet Pippi på cirkus på Universal där jag gör rollen som Pippi. Det innehåller 11 nyskrivna låtar och gästas av bl.a. Helene Sjöholm, Seinabo Sey, Benjamin Ingrosso och Björn Dixgård. Lyssna HÄR.

Initierat av Björn Ulvaeus. Producent: Mathias Venge.

pippi fyrkant

Mars 2022

Repetitioner | Pippi på cirkus

I sommar gör jag rollen som Pippi Långstrump i föreställningen PIPPI PÅ CIRKUS och i slutet av mars börjar repetitionerna av denna cirkusmusikal med nyskriven musik. ”Pippi på cirkus” är ett samarbete mellan Björn Ulvaeus, Pophouse production, Cirkus cirkör och Astrid Lindgren AB.

Vi har premiär den 12 juli.

Exekutiv producent och textförfattare: Björn Ulvaeus. Kapellmästare: Mathias Venge. Teaterregi: Maria Löfgren. Cirkusregi: Tilde Björfors. Koreograf: Ambra Succi.

pippi

Januari 2022

Skivinspelning | Pippi på cirkus

I januari börjar skivinspelningen av albumet ”Pippi på cirkus” där jag gör rollen som Pippi. Skivsläppet kommer ske i juni.

Musikaliskt ansvariga: Björn Ulvaeus och Mathias Venge.

pippi fyrkant

November 2021

Skivsläpp | Sture Kvintett

Den 24 november kommer skivan ”Juljazz på svenska 2” med Sture Kvintett ut, där jag medverkar som körsångare. Albumet spelades in på skivstudion Atlantis och kommer att släppas på digitala plattformar.

Roll: Sångare, Alt. Kapellmästare: Marcus Sturewall

sture kvintett

September 2021

Repetitioner | Fångad i ett nätverk

I september agerar jag regiassistent i föreställningen ”Fångad i ett nätverk”. Den produceras av UNGA ROMA i samarbete med CHILDHOOD FOUNDATION

Pjäsen handlar om ungas utsatthet på nätet och är baserad på Caroline Engvalls reportagebok ”Virituell våldtäkt”. Föreställningen spelas i klassrum för åk 7-9 under våren och följs av ett samtal med gruppen.

Regi: Karin Kickan Holmberg. I rollerna: Alva Pettersson och Joel Schmidt. Manus: Lotta Grut.

unga roma

Augusti 2021

Skivinspelning | Sture Kvintett

I augusti medverkar jag som sångare på inspelningen av skivan ”Juljazz på svenska 2” med Sture Kvintett. Albumet kommer att släppas på digitala plattformar i advent.

Roll: Sångare, Alt. Kapellmästare: Marcus Sturewall

sture kvintett

Juni 2021

Teaterkollo | Barnens Ö

I sommar jobbar jag som ledare på teaterkollot på Granbo Gård på Barnens Ö. Kollot är för ungdomar i åldern 12-16 år. Jag är dansansvarig under perioden och är koreograf till den avslutande produktionen; Den fjärde musketören.

granbo

Mars 2021

Fångad i ett nätverk | Unga Roma

I mars åker jag ut på Sverigeturné med föreställningen ”Fångad i ett nätverk”. Den produceras av UNGA ROMA i samarbete med CHILDHOOD FOUNDATION

Pjäsen handlar om ungas utsatthet på nätet och är baserad på Caroline Engvalls reportagebok ”Virituell våldtäkt”. Föreställningen spelas i klassrum för åk 7-9 under våren och följs av ett samtal med gruppen.

Jag gör flera olika roller i föreställningen.

Regi: Karin Kickan Holmberg. Manus: Lotta Grut.

unga roma

Januari 2021

Reklamfilm | Willys

I januari spelar jag in en reklamfilm för Willys och deras nya kampanj ”Svinnsmart”.

Regi: Sara Haag. Produktion: Giants & Toys.

giants

Augusti 2020

Fångad i ett nätverk | Unga Roma

I augusti börjar repetitionerna av föreställningen ”Fångad i ett nätverk” som produceras av UNGA ROMA i samarbete med CHILDHOOD FOUNDATION

Pjäsen handlar om ungas utsatthet på nätet och är baserad på Caroline Engvalls reportagebok ”Virituell våldtäkt”. Föreställningen spelas i klassrum på turné för åk 7-9 under hösten och följs av ett samtal med gruppen.

Jag gör flera olika roller i föreställningen.

Regi: Karin Kickan Holmberg. Manus: Lotta Grut.

 

unga roma

Maj 2020

Den fula ankungen | Tillfälliga Teatern

Mitt stora jobbprojekt i vår och sommar har blivit inställt och framflyttat, och ur askan där kulturbranschen befinner sig reser sig nu denna frigrupp; Tillfälliga teatern. Vi passade på att göra det bästa av situationen och den 11 juli har vi äntligen premiär!

I våran nyskrivna familjeföreställning får ni följa Ankungens snåriga resa som nykläckt hackkyckling. Möt de coola vildgässen, den ivriga jakthunden och se henne hitta sin plats i en värld av fördomar. Från picknickfilt, och på behörigt avstånd från andra sällskap, får du som publik uppleva en lekfull och härlig föreställning där den nyskrivna musiken framförs live.

Föreställningen spelas i Vallentuna Tellusparken (Åby gata 6) kl. 11.00 och kl. 13.00 och är ca 30 minuter lång. Rek från 3 år. Biljetterna kostar 100:- styck och bokas på: ankungen@tillfalligateatern.se

Vi spelar även på Vimmerby Camping den 17 och 18 juli kl. 11.00 och 13.00.

Vill du veta mer besök oss på Facebook TILLFÄLLIGA TEATERN eller eventet på UPPLEV VALLENTUNA.

Jag har skrivit manus och gör rollen som Ankungen. Regi: Filip Johansson. Musik: Marcus Sturewall. Manus: Ida Breimo och Filip Johansson

Affischbild Ankungen

April 2020

Vi ses i Filipstad | Sture Walz Musikaler

Den 14 April är det dags för premiär på sveriges första musikalfilmserie ”Vi ses i Filipstad – en musikal om ensamhet”. Det första avsnittet släpps klockan 20.00 på Youtube. Jag körar och spelar rollen som blåmes.

Länken till avsnittet hittar du på STURE WALZ MUSIKALER

Manus, musik och regi: Marcus Sturewall. Koreografi: Jenna Gillinger

swa

Maj 2019

Min vän fascisten | Lilla Beddinge Teater

I maj börjar repetitionerna av musikalen ”Min vän fascisten” som kommer att spelas på LILLA BEDDINGE TEATER i sommar.

Min Vän Fascisten är ett musikaldrama om sex barndomsvänner som under midsommarhelgen beger sig ner till Beddinge strand för att skaka av sig sina övernormala och gråa medelklassliv för en stund. Det visar sig vara lättare sagt än gjort och alla samtal verkar styra in på samma spår: politik. Plötsligt stiger en oväntad gäst ut ur vassen. Han vill också vara med…

Jag gör rollen som Lisa och premiären går av stapeln den 28 juni.

Regi: Rasmus Mononen. Text & musik: Klas Abrahamsson. Musik & manus: Erik Gedeon. Biljetter hittar ni HÄR.

min vän fascisten

April 2019

Vi ses i Filipstad | Sture Walz Musikaler

Snart börjar inspelningen av musikalen ”Vi ses i Filipstad – en musikal om ensamhet” som är en filmserie i musikalform där varje sång blir ett enskilt avsnitt. Ett helt nytt och spännande koncept om vuxen ensamhet i sju delar.

Jag körar på samtliga låtar och spelar rollen som blåmes. Filminspelningen sätter igång i april. Releasen kommer att ske våren 2020 och ni kan följa arbetet på STURE WALZ MUSIKALER

Manus, musik och regi: Marcus Sturewall. Koreografi: Jenna Gillinger

swa

Augusti 2018

Burger Princess | Banditsagor

I höst medverkar jag i föreställningen ”Burger Princess” som produceras av BANDITSAGOR.

Tiden är kommen för drottningen att hitta en passande prinsessa till drottningariket. Dock har hon mycket speciella krav och inte ens reklam på TV resulterar i en passande kandidat. Samtidigt står en flicka och steker hamburgare på en kommersiell kedja i en annan del av staden. Hon skulle inte ha något alls emot att byta sitt kungahus mot ett annat…

Burger Princess är en modern tolkning av folksagan Prinsessan på ärten. Jag gör rollen som den modiga och handlingskraftiga unga flickan som upptäcker en ny och främmande värld.

Regi: Sanne Ahlqvist Boltes. Mer info finns på SCENKONST SÖRMLAND och FOLKETS HUS & PARKER

bp

Maj 2018

Pippi Långstrump | Sollidenscenen

Helgen den 19-20 maj medverkar jag i rollen som Pippi Långstrump på ”Tjolahopp tjolahej” på Skansen. Föreställningarna spelas på Sollidenscenen i regi av ASTRID LINDGRENS VÄRLD.

Regi: Johan Briggert. Koreografi: Jonna Tideman. Spelschema och mer info finns på SKANSEN

pippi

April 2018

Dåliga mänskor | Turné

I vår kommer jag att medverka i musikalen ”Dåliga Mänskor”. Föreställningen utspelar sig i arbetarkvarterens smutsigaste område i 40-talets Malmö. Där bor två unga flickor som precis fått sitt första jobb på senapsfabriken. De drömmer om att se världen, dansa swing och sjunga opera, men verkligheten kommer ständigt och påminner om hur orättvist livet är för den som lever i marginalen av samhället. Jag kommer att göra rollen som Vokalissan samt arbetare.

Vi kommer att spela på NÖJESTEATERNYSTAD TEATER samt LANDSKRONA TEATER. Manuset är skrivet av Philip Zandén, Jonas Jarl och Jan Mark efter en roman av Mary Andersson. Musiken är komponerad av Mikael Wiehe.

Regi: Rasmus Mononen. Koreografi: Jonna Tideman. Spelschema och mer info finns på LILLA BEDDINGE TEATER

lilla beddinge

Januari 2018

Anno 1317 | Nypremiär

Den 16 januari har jag nypremiär av ungdomsföreställningen ”Anno 1317” med Teater Sörmland. Pjäsen handlar om Nyköpings Gästabud och är en modern och lekfull version av det som ägde rum vid Nyköpingshus för 700 år sedan. Föreställningen är skriven av Karin Isaksson och jag gör rollerna som den norska prinsessan Ingeborg och intrigmakare Brunkow. Vi kommer att turnéra fram till i mars.

Regi: Rino Brezina. Spelschema och mer info finns på SCENKONST SÖRMLAND.

anno 1317

Oktober 2017

Skvalpet | Stora Teatern

Tisdagen den 31a oktober gästar jag som sångerska i föreställningen SKVALPET av Malmö Dockteater på Stora Teatern i Göteborg. Skvalpet är en ultrarealistisk dockteaterföreställning som på ett mycket lågmält sätt behandlar teman om makt, idealism, konst och kapitalism.

Idé, koncept & på scen: Erik Holmström. Musikkomposition: Cecilia Nordlund & Lotta Wenglén.

Malmö Dockteater, sätter upp föreställningen Skvalpet av Erik Holmström. Malmö Dockteater ligger på Hasselgatan 8 i Malmö 
Idé, koncept och på scen: Erik Holmström

På bild: Erik Holmström. 
Reportage till Arbetet Kultur
Reporter: Charlotta Kåks Röshammar
Fotograf : Johan Bävman

Oktober 2017

Vår tid är nu | Premiär

Måndagen den 2a oktober är det premiär för SVTs största dramasatsning någonsin: VÅR TID ÄR NU. Tittarna får följa familjen Löwander som driver en ansedd restaurang i Stockholm från efterkrigstiden 1945 till 70-talet. Yngsta dottern Nina (Hedda Stiernstedt) lever ett bekymmerslöst överklassliv och omfamnar den nya tiden. Ni kan se mig i rollen som henne kompis Elsa. Serien kommer senare att bli tillgänglig på Viaplay.

Regi: Harald Hamrell. Manus: Ulf Kvensler.

vår tid är nuu

September 2017

Anno 1317 | Teater Sörmland

I september börjar repetitionerna av den nyskrivna föreställningen ”Anno 1317” på TEATER SÖRMLAND. Föreställningen är en modern och lekfull version av det historiska gästabudet som ägde rum vid Nyköpingshus för exakt 700 år sedan. Jag kommer att göra rollerna som intrigmakare Brunkow och den feministiska prinsessan Ingeborg. Man kan inte ändra historien men man kan välja vad man i nutid berättar på en teaterscen, som vår dramatiker sa.

Regi: Rino Brezina. Manus: Karin Isaksson. Premiär 16 oktober. Spelschema och mer info finns på SCENKONST SÖRMLAND.

anno 1317

Juni 2017

Voiceover | Att utkräva mänskliga rättigheter

Nu i juni ska jag göra mitt första jobb som speaker och spela in en Voiceover för Amnesty International. Filmen ”Hur kan du utkräva dina mänskliga rättigheter” kommer att användas i Amnestys ungdomsprojekt A-Day. HÄR kan ni se den!

Att utkräva sina mänskliga rättigheter

Juni 2017

Pippi | Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Den 15 juni kommer jag och mina kollegor från ASTRID LINGRENS VÄRLD få den stora äran att leka med barnen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Stockholm.

2012 pippi

April 2017

Ringleken | Löfstad Slott

I vår börjar jag repetera RINGLEKEN som är en nyskriven slapstick-komedi av Torgny Lindgren och Eric Åkerlund. Pjäsen utspelar sig kring ett mäktigt och märkligt rånbyte, och den ene efter den andra blir rov för misstro, lurendrejeri och guldsot. Ringleken är bearbetad och skräddarsydd för regissören och vår ensemble och produceras av Sarring Kulturproduktion. Vi kommer att spela i Gästabudssalen på Löfstad Slott under perioden 26 maj – 22 juni.

Regi: Göran Sarring. Roll: Cecilia & Fanny, samt koreograf. Mer info om biljetter och speldatum hittar ni HÄR. Klipp på oss från SVT NYHETER ÖST.

Ringleken

Januari 2017

Attachment | Turnéstart

Nypremiär med TEATER SÖRMLAND. I den devisade högstadieföreställningen ”Attachment” får vi följa två flickor som får kontakt med en ung kille på internet. Pojken nästlar sig sakta in i flickornas liv och får dem att göra saker de senare ska få ångra. En historia om en stulen identitet, snapchat, sexuella övergrepp och vänskap.

Regi: Rino Brezina. Roll: Alice. Turnéschema hittar du på SCENKONST SÖRMLAND.

image1

November 2016

Julkör | Jul på Liseberg

I jul är jag anställd som körmedlem i Julkören på Liseberg. Fram till nyår hittar ni oss sjungandes traditionella och nya arr av välkända julsånger på lilla scenen på Storgatan, LISEBERG. Premiär den 18 November.

Roll: Sopran. Körledare: Niclas Pettersson.

jul

September 2016

Attachment | Teater Sörmland

I höst är jag anställd på TEATER SÖRMLAND. Jag kommer att göra rollen som Alice i produktionen ”Attachment” – En föreställning om unga tjejer som hamnar i händerna på en äldre man som genom en stulen identitet utger sig för att vara någon annan. ”Attachment” devisas fram av ensemblen i samarbete med en ungdomsgrupp och en advokat.

Regi: Rino Brezina. Roll: Alice. Premiär den 16 oktober på Teater Sörmland. Turnéschema hittar du på SCENKONST SÖRMLAND.

sörmland

Augusti 2016

Konstant Variabel | Bryggeriteatern

Jag medverkar i det nyskrivna musikdramatiska verket ”Konstant Variabel” på Teaterhögskolan i Malmö. Vi arbetar i workshop-form med publikmöte den 27e Augusti på Bryggeriteatern.

Manus: Johan Nordahl. Text & Musik: Monica Tyllgren

bryggeri

Augusti 2016

Teaterkollo | Boulevardteatern

I slutet av sommaren är jag tillbaka i min hemstad Vallentuna för att undervisa på ett teaterkollo för BOULEVARDTEATERN. Kursen äger rum v. 32 på Vallentuna Kulturhus.

boulevard

Maj 2016

Vår tid är nu | Inspelningsstart

I maj börjar filminspelningen av SVTs största dramasatsning någonsin VÅR TID ÄR NU. Tittarna får följa familjen Löwander som driver en ansedd restaurang i Stockholm från efterkrigstiden 1945 till 70-talet. Yngsta dottern Nina (Hedda Stiernstedt) lever ett bekymmerslöst överklassliv och omfamnar den nya tiden. Ni kan se mig i rollen som hennes kompis Elsa.

Regi: Harald Hamrell. Serien kommer att sändas i 20 avsnitt och beräknas ha premiär i SVT under 2017.

Vår tid är nu

Maj 2016

Pippi Långstrump | Astrid Lindgrens Värld

I sommar är jag anställd av ASTRID LINDGRENS VÄRLD som understudy i rollen som Pippi Långstrump. Då kommer jag bl.a. spela föreställningen ’Sjörövarfabbes jänta’ där vi får följa med Pippi på ett äventyr till söderhavet där hon räddar sin pappa från otäcka pirater. Repetitionerna börjar i maj.

Regi: Tess Paulsen

pippi

Mars 2016

Det mest förbjudna | Premiär

DET MEST FÖRBJUDNA är en berättelse om den välkända författaren och illustratören Kerstin Thorvall, en modern kvinna i fel århundrade. Serien visas under påsken och har premiär fredagen den 25 mars kl. 21.00 i SVT1 och SVT Play. Jag medverkar i en liten roll som receptionist på Damernas Värld.

Regi: Tova Magnusson

forbjudna

Januari 2016

A – DAY | Turné

I januari börjar jag repetera A- DAY som är ett utbildningsprojekt för gymnasieelever i Amnesty Internationals regi. Temat är mänskliga rättigheter och föreställningen innefattar scener, värderingsövningar, filmer och historier om människoöden. Jag och min skådespelarkollega Matilda Bördin är även delaktiga i manusarbetet. Premiär på Bio Roy i Stockholm den 22 februari. Turnén fortsätter i Göteborg och avslutas senare i vår på Palladium i Malmö.

amnesty